Even voorstellen


Mijn naam is Lisa Jiawan en ben trotse eigenaar van Maine Coon-cattery en trimsalon Liam’s in Zwaag. Wij zijn op de naam gekomen door de namen van mijn man en mij te combineren.

Op het voortgezet onderwijs zijn wij, door het leren van mijn rassenkennis, verliefd geworden op het robuuste uiterlijk van de Maine Coon. Veel later dat wij gingen samenwonen, hebben wij ons ook in het karakter van de Maine Coon verdiept, en kochten wij onze eerste twee katten. Een paar jaar later wilde ik mijn droom achterna en katten gaan fokken. In 2017 hebben wij onze eerste fokpoes aangeschaft en ben ik begonnen aan de opleiding Ondernemer asiel, pension en kennel. Deze opleiding heb ik in juni 2018 met succes afgerond en ben nu in het bezit van het diploma voor fokkerij.

Gezondheid staat bij ons voorop, onze poes Diniel Verona (roepnaam Lola) heeft alle benodigde testen ondergaan, ook op erfelijke afwijkingen is zij volledig vrij. Onze kittens worden volgens wettelijk schema ontwormt en geënt. We stoppen veel tijd en aandacht in de zorg en de socialisatie van de kittens.

De liefde voor het trimmen begint ook bij school, maar dan op het MBO. Ik kreeg in het laatste jaar een studieblok met hondentoiletteren. Al gauw wilde ik daar meer van weten. Na het behalen van mijn MBO diploma ben ik in juli 2009 begonnen als leerling-trimster en heb ik de opleiding Hondentoiletteren in Barneveld behaald. Na 9 jaar gewerkt te hebben als trimster, is het tijd voor de volgende stap; mijn eigen onderneming.