Even voorstellen


Mijn naam is Lisa Jiawan -van Dijk en ben trotse eigenaresse van Maine Coon-cattery en honden- & katten trimsalon Liam’s in Zwaag. Een dorp naast Hoorn Blokker Oosterblokker en Zwaagdijk.

Jaren geleden ben ik verliefd geworden op de Maine Coon. In 2014 kochten wij onze eerste twee Maine Coons, zij zijn jong gesteriliseerd.  Een paar jaar later wilde ik mijn droom achterna en katten gaan fokken. In 2017 hebben wij onze eerste fokpoes aangeschaft en ben ik begonnen aan de opleiding MBO-4 Ondernemer asiel, pension en kennel. Deze opleiding heb ik in juni 2018 met succes afgerond en ben nu in het bezit van het diploma voor fokkerij.

Gezondheid staat bij ons voorop, onze poes Diniel Verona (roepnaam Lola) heeft alle benodigde testen ondergaan, ook op erfelijke afwijkingen is zij volledig vrij. Onze kittens worden volgens wettelijk schema ontwormt en geënt. We stoppen veel tijd en aandacht in de zorg en de socialisatie van de kittens.

De liefde voor het trimmen begint op school, ik kreeg in het laatste jaar een studieblok met hondentoiletteren. Al gauw wilde ik daar meer van weten. Na het behalen van mijn MBO 3 diploma ben ik in juli 2009 begonnen als leerling-trimster. Ik heb in maart 2011 de opleiding Hondentoiletteren in Barneveld behaald. Na 9 jaar gewerkt te hebben als trimster, is het tijd voor de volgende stap; mijn eigen trimsalon.

De trimsalon staat in onze achtertuin en is makkelijk bereikbaar met de auto of fiets. In december 2019 is er een nieuw elektrisch bad geplaatst. In juni 2020 heb ik de staande tafel vervangen voor een elektrische tafel. De trimsalon is van alle gemakken voorzien.