Katten trimmen

Alle kattenrassen zijn welkom in de trimsalon. Katten trim ik alleen op woensdagavond van 19.00  t/m 21.30. Ik probeer de katten zoveel mogelijk gerust te stellen. In de trimsalon staat een flesje valeriaan wat  katten erg lekker vinden ruiken, hierdoor ervaren de meeste katten minder stress. 

Ik hoor vaak voorbij komen: "Ik heb een langharige kat, maar hij verzorgd zichzelf niet goed." Er is echt geen langharige kat die zichzelf klitvrij kan houden en nooit gekamd hoeft te worden. alle langharige katten hebben vachtverzorging nodig. Hoe meer haar hoe lastiger klitvrij te houden.

De Maine Coon, Noorse Boskat en Heilige Birmaan hebben van nature een langharige gen. De oorsprong van het ras begint in natuur. Alleen houden mensen al honderden jaren katten. We fokken ze groter, bijzondere kleuren, meer en langer haar. Alle andere raskatten, behalve de Europese korthaar, zijn door mensen gemaakt, door selectief te fokken. De raskat die er nu is, zou niet overleven in het wild en zeker dit soort vachten niet. 

Maine coon's Coco en Freya

Maine Coon Sophie

Ragdoll Lola

De Perzische langhaar heeft de lastigste vacht van allemaal. Waarom? Ze hebben onwijs lang en veel haar. Ook de Ragdoll, Siberische kat en selkirk Rex hebben een lastige vacht om zelf klitvrij te houden. Ik raad aan deze rassen minimaal 2x per jaar langs te brengen.

Kleine klitten en losse wol veranderend al gouw in vilt. De enige optie is dan nog kortscheren

Sneaker

De meeste Europese kortharen (gewone huiskat). Zijn erg schoon en onderhouden hun vacht perfect. Oude katten vaak 12+ redden dat niet meer. Ze verzorgen zichzelf veel minder goed, hun vacht word hierdoor vetter. Veel oude wol blijft hierdoor ook zitten waardoor de klitten nog sneller vormen, vaak op de onderrug. 

Katten met overgewicht kunnen zichzelf ook slechter verzorgen. Ook voor hun is het fijn in de rui periode langs te komen. 

Europese korthaar. Van Kooten

Ik begin met het knippen van de nagels. Heel fijn voor ons, als uw kat uithaalt, zijn de krassen minder diep. Voor de kat fijn, dat ze thuis daarna niet meer vast zitten in kleedjes of uw kleding. 

Katten die veel buiten komen of de krabpaal veel gebruiken, hoeven de nagels niet geknipt te worden. Een nagel groeit niet door, maar verveld. Bij oudere katten verveld de nagel minder goed, waardoor de nagels steeds dikker worden. Dan is het wel fijn om deze te laten knippen. 

De koste hangt af hoeveel wol en klitten de kat heeft, maar ook hoe fel of lief uw kat tijdens het trimmen is. De gemiddelde Langhaar €30/ €70. Korthaar €20/ €40 bij extreem veel haar kan de prijs meer zijn

Scheren €45 / €75

Maine Coon Thunder

Ragdoll Hope

Maine Coon Nala

Ragdoll Wall-E

Maine Coon Roosie

Bengaal Lucky

Britse korthaar Dex nagels knippen

Britse korthaar Raf

Sibeerische kat Luna